واکسن ویروس کرونا ساخت دانشگاه آکسفورد جواب داد
واکسنی که دانشگاه آکسفورد برای درمان ویروس کرونا ساخته بیخطر است و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
آزمایش این واکسن بر روی بیش از یک هزار نفر نشان می دهد که با تزریق آن در بدن آنتی بادی و گلبول سفید تولید میشود که با ویروس کرونا مبارزه میکنند.
هرچند یافتههای جدید دانشگاه آکسفورد بسیار امیدوار کننده است اما هنوز خیلی زود است بدانیم که آیا این واکسن فرد بیمار را کاملا درمان یا مصونیت ایجاد می کند یا نه، و آزمایشات بیشتر در حال انجام است.
دانشمندان بریتانیایی آزمایش واکسن بیماری «کووید ۱۹» را در ماه آوریل (فروردین/اردیبهشت) بر روی حدود هزار نفر آغاز کردند. نتیجه تحقیقات آنها که روز دوشنبه در نشریه علمی لنست (Lancet) به چاپ رسیده است از تولید ایمنی دوگانه در افراد ۱۸ تا ۵۵ ساله پس از تزریق آزمایشی واکسن ویروس جدید کرونا حکایت دارد.
ادرین هیل، یکی از دانشمندانی که در تحقیق دانشگاه آکسفورد مشارکت دارد اظهار داشت که سیستم ایمنی تقریبا همه افرادی که آزمایش بر روی آنها انجام شده است به واکسن تولید شده واکنش نشان داده است.
به گفته وی آزمایش های بیشتر بر روی حدود ۱۰ هزار نفر در بریتانیا، آفریقای جنوبی و برزیل همچنان در جریان است. یک آزمایش دیگر نیز قرار است به زودی بر روی ۳۰ هزار نفر در آمریکا آغاز شود. ادرین هیل افزود که تا پایان سال جاری میلادی ممکن است اطلاعات کافی درباره امکان استفاده از انبوه واکسن بیماری «کووید ۱۹» به دست آمده باشد.
به گفته او واکسن نوع جدید ویروس کرونا به نظر می رسد که منجر به تولید سطحی از پادتن می شود که به سطح پادتن در بهبودیافتگان از «کووید ۱۹» شباهت دارد. ادرین هیل ابراز امیدواری کرد که واکنش سیستم ایمنی و «لنفوسیت تی» (T-cells) در کنار تولید پادتن بتواند ایمنی مضاعفی در بدن افراد واکسینه شده پدید بیاورد.
این دانشمند که مدیریت انستیتوی جنر در دانشگاه آکسفورد را برعهده دارد همچنین این احتمال را مطرح کرد که واکنش سیستم ایمنی بدن انسان با تزریق دوباره واکسن تولیدش شده افزایش خواهد یافت. در آزمایش های اولیه دو دوز از واکسن تولید شده در فاصله ای چهار هفته ای به بدن داوطلبان تزریق شد.
ادرین هیل افزود که دانشگاه آکسفورد با شرکت داروسازی «آسترازنکا» (AstraZeneca) در حال همکاری است و این شرکت متعهد شده است تا عرضه واکسن تولید شده را در سطح جهان عرضه کند. به گفته این دانشمند «آسترازنکا» تاکنون متعهد شده است تا دو میلیارد نمونه از واکسن بیماری «کووید ۱۹» را تولید کند.
تاکنون بسیاری از کشورها از جمله آلمان، فرانسه، هلند، ایتالیا، آمریکا و بریتانیا توافق هایی برای دریافت صدها میلیون نمونه از واکسن طرح تحقیقاتی دانشگاه آکسفورد امضاء کرده اند.