تغذیه صحیح

روش‌های ساده افزودن میوه‌ها، سبزی‌ها و دانه‌های کامل به رژیم غذایی:

میوه‌ها

همیشه یک ظرف میوه بر روی سکوی آشپزخانه یا میز غذاخوری نگه دارید.به خوراک غلات مقداری میوه تازه یا خشک شده اضافه کنید.روغن موجود در خوراک ها را با پوره های غلیظ میوه مثل سس سیب، یا موز و آلوی له شده جایگزین کنید.از سس میوه به عنوان تزئین بر روی دسرها و نان ساجی (پن کیک) استفاده کنید.به جای نوشیدن نوشابه های گازدار، از مخلوط آب میوه طبیعی و آب گازدار استفاده کنید. 
میوه‌ها

سبزیجات

سبزی های خام و پاک شده را در یک ظرف تمیز قرار داده و در یکی از طبقات جلویی یخچال قرار دهید تا بعدا به عنوان غذای ضمنی یا یک وعده غذایی از آنها استفاده کنید.از سبزی های سالادی مثل آروگولا، کاسنی، کلم برگ، جوانه قاصدک، کلم پیچ، جوانه خردل، اسفناج و شاهی آبی استفاده کنید.سبزی ها را به همراه تکه کوچکی از گوشت مرغ، غذای دریایی یا گوشت قرمز داخل ماهی تابه هم بزنید تا سرخ شوند.مقدار نصف پیمانه هویج رنده شده را به سس ماکارونی اضافه کنید.۱ پیمانه سبزی بخارپز را بر روی سیب زمینی آب پز قرار داده و میل کنید.
سبزیجات

دانه‌ها و غلات کامل

برای صبحانه از غلات پر فیبر مثل گندم سبوس دار، بلغور و پرک شده و نیز از پودر جو دو سر استفاده کنید.به جای نان شیرینی حلقوی (با گل) و کلوچه معمولی از نان تُست حاصل از گندم کامل یا کلوچه مافین تهیه شده از مخلوط چند دانه غله استفاده کنید.با استفاده از نان استوانه ای (باگت) یا نان کامل ساندویچ درست کنید.به فهرست دانه های خوراکی کاشه، برنج سبوس دار، برنج وحشی، بلغور و دانه گندم را هم اضافه کنید.در سوپ، خورش، تاس کباب و سالاد از برنج یا جو استفاده کنید. 
دانه‌ها و غلات کامل
منابع ویتامین A
سبزی های نارنجی رنگ مثل هویج، سیب زمینی شیرین، کدوتنبل و کدو زمستانی؛ سبزی های با برگ پهن تیره مانند: اسفناج، کلم برگ و جوانه شلغم؛ میوه های نارنجی رنگ مثل: انبه، طالبی، زردآلو؛ گوجه فرنگی، فلفل سرخ شیرین
منابع ویتامین C
میوه مرکبات و آب آنها، کیوی، توت فرنگی، طالبی، پاپایا؛ گل کلم ایتالیایی (بروکلی)، فلفل، گوجه فرنگی، کلم معمولی، سیب زمینی با پوست، جوانه کلم بروکسل؛ سبزی های با برگ پهن و تیره مانند: کاهوی پیچ، جوانه شلغم (شلغم ریزه) و اسفناج.
منابع فولات
نخود و لوبیای خشک شده؛ پرتقال و آب پرتقال؛ سبزی های با برگ پهن و تیره مثل اسفناج، جوانه خردل، کاهوی پیچ؛ نخود فرنگی
منابع پتاسیم
گوجه فرنگی و فرآورده های حاصل از آن؛ سیب زمینی سفید یا شیرین، کدو زمستانی؛ سبزی های پخته شده مثل اسفناج؛ موز، پرتقال، عصاره گریپ فروت، میوه های خشکانده مثل برگه زردآلو و برگه آلو؛ لوبیا و عدس خشکانده
قبل
بعدی

مطالعه نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا