زنان و بیماری‌های قلبی

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

زنان غیر یائسه‌ای که سیگاری نبوده و بیماری قند خون نیز ندارند، به ندرت به بیماری سرخرگ‌های کرونری مبتلا می‌شوند. در زنان غیریائسه‌ای که قاعده می‌شوند، هورمون استروژن که از تخمدان‌ها ترشح می‌شود از تشکیل پلاک در سرخرگ‌ها جلوگیری کرده و کلسترول خون را کاهش می‌دهند. اما با شروع یائسگی، بدن زنان استروژن کمتری تولید می‌کند و آنها در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به حملات قلبی قرار می‌گیرند.
حملات قلبی در زنان نسبت به مردان در سنین بالاتری رخ می‌دهد (با تفاوت ۱۰ سال). قبل از یائسگی میزان خطر وقوع یک حمله قلبی در زنان نسبتا پایین است. معمولا زنان در سنین بالاتری دچار حمله قلبی می‌شوند و معمولا در این سنین زنان مبتلا به بیماری‌های دیگری نیز می‌باشند که بر نحوه بهبودی از حمله قلبی تأثیر منفی می‌گذارند.
حملات قلبی در زنان نسبت به مردان شدیدتر است. در اولین سال پس از حمله قلبی، احتمال مرگ در زنان تقریباً ۲ برابر مردان است. در شش ماه نخست پس از حمله قلبی، امکان بروز دومین حمله قلبی در زنان ۲ برابر مردان است.
علایم بالینی حمله قلبی در زنان در مقایسه با مردان متفاوت می‌باشد. در هر دو جنس، درد قفسه سینه کلاسیک دیده می‌شود که در قسمت فوقانی بدن پخش می‌شود، اما زنان نسبت به مردان بیشتر دچار دردهای غیر معمول قفسه سینه و علایم بالینی عمومی (مانند سوهاضمه، خستگی، درد پشت یا تنگی نفس) می‌شوندکه تشخیص حمله قلبی را مشکل‌تر می‌نمایند.
نتایج برخی از بررسی‌های تشخیصی متداول در زنان نسبت به مردان، صحت کمتری دارند. برای مثال نتیجه یک استرس تست ورزشی در یک خانم جوان به احتمال بیشتری مثبت کاذب خواهد بود (یعنی نتیجه بررسی وجود بیماری را نشان می‌دهد، در حالی که در واقع بیماری سرخرگ‌های کرونری وجود ندارد).
زنان مبتلا به بیماری دیابت (بیماری قند خون، بیماری بسیار شایعی است و در زنان بسیار بیشتر از مردان رخ می‌دهد)، در مقایسه با مردان به احتمال زیادتر در اثر بیماری سرخرگ‌های‌کرونری فوت می‌کنند. این زنان اغلب علایم بالینی نشان‌دهنده بیماری سرخرگ‌های کرونری را ندارند و حتی قبل از شروع یائسگی، ممکن است مبتلا به بیماری سرخرگ‌های کرونری شوند.
قبل
بعدی

دکمه بازگشت به بالا