موضوعات داغ

دستورالعمل پیشگیری و کنترل COVID-19 در مکان های پر ازدحام و در تجمعات

گروه پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
انجمن قلب اصفهان

انجمن علمی پزشکی اجتماعی ایران

ویروس عامل بیماری COVID-19 بسیار مسری می باشد و می تواند از طریق تماس دست آلوده به مخاط و همچنین تنفس قطرات ریز ناشی از عطسه و سرفه، تماس نزدیک با فرد آلوده و همچمنین خوردن و آشامیدن با دست، غذا و ظروف آلوده منتقل شود، لذا اکیداً توصیه می شود از حضور در مکان های پر ازدحام و شلوغ، به ویژه مکان‌های سر بسته و با تهویه ی نامناسب و شلوغ مانند مراکز خرید، صف ها، تجمعات مربوط به مراسم، مساجد، اماکن زیارتی، ورزشگاه ها و … خودداری نمایید.
در صورت اجبار موارد زیر را حتماً در نظر داشته باشید.

  • بهترین راه پیشگیری، قرار نگرفتن در معرض ویروس است.
  • استفاده از ماسک در مکان های عمومی، ضروری است.
  • در تجمعات و مکان های عمومی غذا نخورید و چیزی نیاشامید.
  • از آبخوری عمومی استفاده نکنید.
  • از سیستم های تهویه (باددهی) در اماکن استفاده نشود. در صورت ضرورت همزمان با هواکش استفاده شود و سیستم ها به صورت دوره ای ضد عفونی شود.
  • از دست زدن به دستگیره ها و درب ها و میز و صندلی و کلید و پریز و دیگر وسایل عمومی پرهیز کنید.
  • در صورت تماس با سطوح، دست و صورت خود را با آب و صابون شستشو دهید. (شستشوی صحیح به صورت شستشوی کامل دست ها و صورت به مدت ۲۰ ثانیه است، ابتدا دست ها را کامل بشویید و سپس صورت خود را بشویید)
  • دهان و بینی خود را در هنگام عطسه یا سرفه با دستمال (ترجیحاً) یا قسمت بالای آستین (آرنج) بپوشانید و بعد دستمال را درون سطل بیندازید.
  • از رها کردن دستمال، دستکش و ماسک های خود در محیط خودداری کنید
  • از دست دادن و روبوسی کردن خودداری کنید.
  • در اجتماعات فاصله بیشتر از یک و نیم متر را از هر نفر رعایت کنید.
  • در مکان های شلوغ از تماس دست با چشم، بینی و دهان خودداری کنید.
  • در استفاده از سرویس های بهداشتی عمومی دستگیره ها را با دستمال باز کنید.
  • در تماس با دکمه های آسانسور از دستمال یا خلال دندان یا نوک کلید استفاده کنید.
  • نصب ظروف حاوی مواد ضد عفونی کننده در مکان های عمومی، آسانسورها، راهروها و سالن های اجتماعات ضروری است.
  • آموزش نیروهای خدماتی از نظر نحوه صحیح گندزدایی و دفع زباله ضروری است.
  • استفاده از سطل های زباله پدال دار.
  • استفاده از شیرهای آب پدال دار یا دارای چشم الکترونیک، در سرویس های بهداشتی عمومی.
  • نصب دستورالعمل شستشوی صحیح در سرویس های بهداشتی عمومی.
  • باز گذاشتن درب ها و پنجره ها در سالنها و مکان های عمومی.
  • دفع صحیح پسماندها در مکان های عمومی.
  • نظارت بر تهویه مناسب سالن های اجتماعات و مکان های عمومی، علاوه بر ممنوعیت تجمع و ازدحام.
  • نصب تابلوهای آموزشی.
  • حذف آبسردکن ها و آبخوری ها.
  • منع توزیع مواد غذایی در مکان های عمومی، خصوصا مواد غذایی باز.
  • پرهیز از ایجاد تجمعات در مکان های بسته، همراه با هشدار رعایت فاصله ایمن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

 اپلیکیشن پزشکی سلامت: دکترنیک

برای نصب آسان در اندروید و آیفون کلیک کنید