موفقیت

افراد موفق و حرفه‌ای‌ها بیش از اندازه کار نمی‌کنند!

شاید برای رسیدن به موفقیت، هر روز تلاش کنید زودتر از همیشه به سرکار بروید و سخت کار کنید و دیرتر هم به خانه برگردید. شاید می خواهید با این روند کارایی‌تان را افزایش یا رئیس‌تان را تحت تأثیر کوشش تان قرار دهید. اما جالب است بدانید این کار نه‌تنها بهره‌وری‌تان را افزایش نمی‌دهد بلکه به مرور زمان سبب ایجاد فرسودگی شغلی هم می‌شود.

اثرات منفی کار بیش از اندازه

تحقیقات زیادی اثبات کرده‌اند که کار بیش از اندازه (کار بیشتر از ۴۰ ساعت در هفته) به سلامتی و شادابی فرد آسیب می‌رساند، روابط اجتماعی او را به چالش می کشد و سبب کاهش بهره‌وری او می‌شود.

هنگامی که به اندازه کافی وقت آزاد ندارید، عادات خوبی که تأثیرات منفی یک زندگی سخت و پرتنش را کم می‌کند مثل ورزش کردن، استراحت کردن، و تهیه وعده‌های غذایی سالم را مجبورید کنار بگذارید. این روند در طولانی‌مدت فرسایشی می‌شود و قطعا روی سلامت فرد تأثیرات مخربی بجا می‌گذارد.

 نتایج تحقیقات درباره کار بیش از اندازه

محققان و پژوهشگران تاثیر کار زیاد روی سلامتی جسم، مغز و ذهن افراد را مورد بررسی قرار داده‌اند.
نتایج یافته‌های آنها به شرح زیر است:

  • فعالیت بیش از ۱۰ ساعت در روز احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را تا ۶۰ درصد افزایش می‌دهد.
  • ۱۰ درصد افرادی که هر هفته بین ۵۰ تا ۶۰ ساعت کار می‌کنند، مشکلات ارتباطی دارند. این آمار برای افرادی که بیش از ۶۰ ساعت در هفته کار می‌کنند به ۳۰ درصد افزایش یافته است.
  • فعالیت بیش از ۴۰ ساعت در هفته با افزایش مصرف الکل و تنباکو و افزایش وزن غیرطبیعی در مردان و ابتلا به افسردگی در زنان ارتباط دارد.
  • احتمال ابتلا به افسردگی در افرادی که بیش از ۱۱ ساعت در روز کار می‌کنند بیشتر است.
  • افزایش ساعت کاری سبب افزایش آسیب‌پذیری افراد می‌شود. میزان آسیب‌پذیری در افرادی که بیش از ۶۰ ساعت در هفته کار می‌کنند تا ۲۳ درصد افزایش می‌یابد.

خیلی از مشکلاتی که به دنبال کار زیاد به وجود می‌آید ناشی از فشار و استرسی است که با هورمون‌ها ارتباط دارد. استرس سطح هورمون کورتیزول را افزایش می‌دهد و سبب ایجاد اختلال در خواب، اشتها، فشارخون، سیستم ایمنی بدن، حافظه و رفتار می‌شود.

کار زیاد فقط به سلامت جسمی فرد آسیب نمی‌زند بلکه عملکرد شناختی او را هم مختل می‌کند. در تحقیقی که پنج سال به طول انجامید، نتایج نشان داد افرادی که ۵۵ ساعت کار کرده بودند نسبت به کسانی که ۴۰ ساعت در هفته کار کرده بودند قدرت استدلال ضعیف‌تری داشتند و در یادآوری واژگان هم ناتوان‌تر بودند.

کار بیش از حد سبب کاهش بهره‌وری فرد می‌شود

هیچ پژوهشی ثابت نمی‌کند کار بیشتر تاثیری مثبت روی بهره‌وری خواهد داشت.
اضافه‌کاری‌های کوتاه وقتی دائمی می‌شوند به کارایی شما نمی‌افزایند، بلکه مانع از بهره‌وری‌تان هم می‌شوند.

یکی از محققان دانشگاه آکسفورد تحقیقی انجام داد که نتایج آن نشان می‌دهد سطح بهره‌وری فرد با رسیدن به ۵۰ ساعت کار در هفته رو به کاهش می‌رود و با ۵۵ ساعت کار در هفته به پایین‌ترین سطح خود می‌رسد و با ۵۶ تا ۷۰ ساعت کار در هفته به کلی از هم می‌پاشد.

جالب است بدانید که بیش از ۵۰ درصد کارمندانی که ساعات زیادی از روز را کار می کنند هنگام برگشت به خانه نای صحبت کردن ندارند. کار زیاد سبب می‌شود رابطه‌ی زناشویی به خشونت و دعوا منجر شود. میان ساعات کار طولانی و بی‌خوابی مزمن، افزایش وزن، ناباروری و حمله‌ی قلبی نیز رابطه‌ی مستقیم وجود دارد.

به اندازه کار کنید

نتایج تمام تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده نشان داده که ۵۵ ساعت یا حتی ۴۹ ساعت کار به سلامتی کارمندان و کارایی آنها آسیب می‌رساند. نتایج تحقیقات نشان می‌دهد کسب و کارها با یک ساعت کار اضافی یا دو روز کارِ بیشتر به جایی نمی‌رسند. پس اگر سلامت جسمانی و روانی، شادی و ارتباط تان با دیگران ارزشمند است، بیشتر از ۵۰ ساعت در هفته کار نکنید.

دکمه بازگشت به بالا