کوروناویروس جدید
موضوعات داغ

برای پیشگیری از بیماری کرونا در محیط کار، رعایت چه نکاتی ضروری است؟

کمیته اطلاع رسانی و آموزش همگانی کرونا در دانشگاه علوم پزشکی تهران


مقدمه:

ویروس کرونا نیز همانند سایر ویروس‌های بیماری‌زای تنفسی نظیر انفلوانزا می‌تواند به سادگی از انسان به انسان منتقل شود، لذا مسؤولان بهداشتی هر منطقه و هر کشوری باید برای جلوگیری از شیوع آن اقدامات ویژه ای را انجام دهند. علاوه براین، تمامی بخش های جامعه اعم از مشاغل، ادارات و کارمندان و … باید نقش خود را در جلوگیری از پخش شدن این ویروس انجام دهند.

شواهدی موجود در زمینه ی پاسخ به سوال:

با انجام اقدامات کم هزینه‌ی زیر می‌توانیم از شیوع بیماری کرونا در محیط کار جلوگیری کنید و از سلامتی مشتریان و کارمندان خود محافظت نمایید. قبل از هر چیز، مطمئن شوید که محل کار شما تمیز و بهداشتی است:
۱. هنگام رد و بدل اسناد و مدارک اداری از ماسک استفاده کنید و پس از آن دست‌های خود را به روش صحیح بشویید.
۲. تمامی سطوح (نظیر میزها و نیمکت‌ها)، اشیا (تلفن، صفحه کلید کامپیوتر، موس، ملزومات اداری و دستگیره درب) باید به طور مرتب و دوره‌ای با مواد ضدعفونی کننده تمیز شوند. از آنجا که آلودگی سطوح لمس شده توسط کارمندان و مشتریان، یکی از مهم ترین روش‌های انتشار ویروس کرونا است، با کشیدن یک قطعه پنبه‌ی آغشته به الکل، می‌توانید این وسایل را ضد عفونی نمایید.
۳. تا حد امکان پرداخت‌های اینترنتی را جایگزین پول نقد و کارت بانکی کرده و در زمان استفاده از دستگاه‌های کارتخوان، خود افراد کارت‌های بانکی را  بر روی دستگاه کشیده، رمز را وارد نموده و پس از انجام عملیات پرداخت، کارت بانکی و دستان خود را ضدعفونی کنید. همچنین پیشنهاد می‌شود که صاحبان پایانه‌های فروشگاهی نیز به صورت روزانه و در چندین نوبت دستگاه کارتخوان را ضدعفونی کنند.
۴. شست‌و‌شوی منظم و صحیح دست‌ها توسط کارمندان، پیمانکاران و مشتریان مد نظر باشد و مواد ضدعفونی‌کننده دست، در دسترس کارمندان و مشتریان قرار گیرد.
۵. مکان مناسب برای شست وشوی دست‌ها با آب و صابون در محیط کار وجود داشته باشد.
۶. شاغلین در محیط کار، قبل از شست و شو و ضدعفونی دست ها، از هرگونه لمس غیرضروری چشم ها، دهان و بینی خود اجتناب نمایند.
۷.  در صورت بروز علائم بیماری کرونا و انفلوانزا، تمامی کارمندان و افراد شاغل، حتی در صورت داشتن سرفه و تب خفیف در منزل بمانند و از حضور در محل کار پرهیز کنند.
۸. رعایت موازین بهداشت فردی، فاصله مناسب از سایرین و دوری از افرادی که سرفه یا عطسه می کنند، بسیار حائز اهمیت است.

نتیجه گیری:

اقدامات احتیاطی و برنامه‌ریزی های بهداشتی ساده در محیط کار می تواند کمک زیادی به پیشگیری از انتشار بیماری های قابل انتقال و به ویژه بیماری کرونا کند، لذا آموزش و اجرای این اقدامات ساده می تواند باعث محافظت از شاغلین در محیط‌های کار شود.

منابع:

  1. https://www.who.int/docs/default-source/coronaviruse/getting-workplace-ready-for-covid-19.pdf
    ۲.https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/community/guidance-business-response.html
    ۳. http://markazsalamat.behdasht.gov.ir
دکمه بازگشت به بالا