کوروناویروس جدید
موضوعات داغ

افزایش میزان مرگ و میر کلی در ایران و ارتباط آن با کووید-۱۹

جناب آقای دکتر هومن تدبیری و همکاران مقاله‌ای در مورد میزان مرگ‌ و میر ناشی از کووید-۱۹ در مجله Medical Journal of the Islamic Republic of Iran را چاپ فرموده‌اند که براساس برآوردهایشان این میزان حدود پنج برابر اعداد اعلام شده است که دلیل این تفاوت را فاکتورهای مختلفی مانند در دسترس بودن تست، حساسیت تست، تشخیص‌های تأخیری و دقت نکردن در تکمیل گواهی فوت بیان فرموده‌اند.

این مقاله به زبان انگلیسی چاپ شده و جناب دکتر تدبیری محبت فرمودند و خلاصه فارسی مقاله را جهت بازنشر در اختیار این کانال قرار داده‌اند.

با توجه اعداد و ارقام بررسی شده مرگ‌های واقعی ناشی از کووید-۱۹ در ایران رو باید حدود ۵ برابر مرگ‌های قطعی اعلام شده بدونیم.

در نمودار های این مقاله نشان داده شده است که در مقایسه با روند تاریخی تعداد مرگ در سال‌های گذشته، مرگ فصلی هم در پاییز و هم در زمستون سال ۹۸ به شکل قابل توجهی بیشتر بوده است.

افزایش تعداد مرگ در استان‌های کانون کرونا در فصل زمستان سال ۹۸ نسبت به روند تاریخی آن استان‌ها چشم‌گیر بوده است.


بر اساس برآورد ما، اگه بپذیریم که بیشتر مرگ‌های اضافی زمستان ۹۸ مربوط به کووید-۱۹ هست، اون‌وقت مرگ‌های واقعی ناشی از کووید-۱۹ در ایران رو باید حدود ۵ برابر مرگ‌های قطعی اعلام شده بدونیم.

این شکل نشون می‌ده که در مقایسه با روند تاریخی تعداد مرگ در سال‌های گذشته، مرگ فصلی هم در پاییز و هم در زمستون سال ۹۸ به شکل قابل توجهی بیشتر بوده. (مرگ‌های پاییز عمدتاً به دلیل اپیدمی انفلوانزا و مرگ‌های زمستون عمدتاً به دلیل کرونا)

افزایش تعداد مرگ در استان‌های کانون کرونا در فصل زمستون سال ۹۸ نسبت به روند تاریخی اون استان‌ها چشم‌گیر بوده.

این جدول، برآورد مرگ‌های اضافی پاییز و زمستون ۹۸ رو به تفکیک استان نشون میده. بیشتر استان‌هایی که در زمستان مرگ‌های اضافی داشتند، همون کانون‌های کرونا هستند.

مرگ ناشی از بعضی بیماری‌ها هم پارسال کمتر شده. در مورد اغلب اون‌ها فعلاً اطلاعاتی در دسترس نیست، ولی لااقل در مورد تصادف‌های رانندگی می‌شه کمتر شدن مرگ و میر در اسفند ۹۸ رو نسبت به سال های قبل از اون دید.


منبع:
http://mjiri.iums.ac.ir/article-1-6842-en.pdf

دکمه بازگشت به بالا