اصلاح شیوه زندگیتغذیه

چگونه من می توانم آشپزی سالمی داشته باشم؟

چگونه من می توانم آشپزی سالمی داشته باشم؟

یک برنامه غذایی سالم فراتر از انتخاب غذاهای سالم جهت تغذیه می باشد. مهم این است که غذا به شیوه صحیحی تهیه شود. جهت کاهش کلسترول، چربی اشباع، چربی ترانس، چربی کل و کالری ها برخی از روش ها بهتر از سایر روش ها می باشند. ضمن آنکه شما باید تا حد امکان غذای بیشتری دریافت کنید.

نباید شما تسلیم مزه مطلوب یا سایر تمایلات خودتان شوید. روشهای سالم آشپزی از لحاظ قلبی را یاد بگیرید.

کباب کردن در فر سالم و لذیذ می باشد. دمای مداوم و حرکت مداوم غذا سبب ممانعت از سوختن و ته گرفتن غذا می شود. برای طبخ سبزیجات، غذاهای دریایی و مرغ از مقدار اندکی روغن بادام زمینی استفاده کنید.

راه های مطلوب پختن غذا کدامند؟

  • بریان کردن – از طریق یک میله چرخان انجام می گیرد تا قطرات چربی گوشت مرغ یا گوشت قرمز از داخل آنها خارج بشوند. جهت اجتناب از خشک شدن بیش از حد، دما را در ۳۵۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. می توانید بر روی غذا رب گوجه فرنگی یا آب لیمو بریزید.
  • پختن – داخل یک پوشش مخصوص غذا همراه با مقداراندکی مایع.
  • آب پز – همراه با مایع بیشتری نسبت به پختن بر روی اجاق یا گاز. غذای آب پز را می توانید در یخچال نگهداری کنید و چربی جامد جمع شده بر روی آن را قبل از گرم کردن مجدد آن، بردارید.
  • کباب کردن در فر – بر روی یک میله تا قطرات چربی غذا از آن جدا شوند.
  • سرخ کردن – داخل یک ماهی تابه بر روی حرارت زیاد. از یک اسپری روغن گیاهی، مقدار کمی آب گوشت یا میزان اندکی روغن کانولا که به کف ظرف مالیده می شود استفاده کند.
  • میکروویو – نیاز به روغن زیادی ندارد. در نتیجه شما می توانید چربی غذا را از طریق قرار دادن آن بین ۲ دستمال غذا هنگام طبخ بگیرید.
  • بخار پز – در یک سبد مخصوص قرار داده شده بر روی ظرف آب.

من چگونه می توانم مقدارچربی غذا را بدون از دست دادن مزه آن کاهش دهم؟

  • پس از قهوه ای رنگ شدن غذا، گوشت را داخل یک آبکش قرار دهید.
  • جهت مصرف تخم مرغ یا اوملت فقط از یک زرده تخم مرغ استفاده کنید. به جای آن می توانید از تعداد بیشتری سفیده تخم مرغ استفاده کنید. می توانید از جایگزین های تخم مرغ هم استفاده کنید.
  • در هنگام مصرف ماهی تن، ساردین و کنسرو ماهی آزاد روغن آن را آبکش نموده و بقیه محتویات آن را زیر آب بشویید.
  • سبزیجات را بیش از حد نپزید. به جای آنکه آن قدر آن ها را بپزید که مواد مغذی و طعم خود را از دست دهند، می توانید آن ها را بخارپز نمایید.
  • سس سالاد خود را با ماست کم چرب تهیه کنید.
  • جهت افزایش حجم غذای حاوی گوشت مرغ و ماهی، در آن سبزی خرد کنید.
  • جهت طعم دادن به غذاها از گیاهان خشک و ادویه ها استفاده کنید.

من چگونه می توانم بیشتر یاد بگیرم ؟

با پزشک، پرستار یا مشاور سلامتی خود مشورت کنید. اگر مبتلا به بیماری قلبی می باشید یا قبلا دچار سکته مغزی شده اید، ممکن است اعضای خانواده شما در معرض خطر باشند. ایجاد تغییرات در شیوه زندگی آنها جهت کاهش میزان خطر مهم است.

شما می توانید از کتابچه ها و بروشورهای علمی جهت انتخاب زندگی سالمتر و کاهش میزان خطر، کنترل بیماری و مراقبت از افراد مورد علاقه تان استفاده کنید. دانایی توانایی است بنابراین بیشتر بیاموزید و بیشتر زندگی کنید.

آیا پرسش یا توضیحی از پزشک خود دارید ؟

دقایقی را برای یادداشت سوالات خود در ملاقات بعدی خود با پزشکتان اختصاص دهید. برای مثال:

کدامیک از کتابهای آشپزی خوب است؟

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

در مورد دسرها چطور؟

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

دکمه بازگشت به بالا