مثبت اندیشی

آدم های شاد با داشتن چه عادت‌های مشترکی، به موفقیت می‌رسند؟

جان لنون در کودکی، تعریف منحصر‌به‌فردی از شادی داشت: "وقتی پنج سال داشتم، مادرم به من می‌گفت شادی کلید زندگی است. وقتی وارد مدرسه شدم، از من پرسیدند دوست داری در آینده چه‌کاره شوی؟ من در پاسخ گفتم: خوشحال. گفتند متوجه سوال نشده‌ای. من هم به آنها گفتم: اما شما معنی زندگی را نفهمیده‌اید. "

براساس تئوری مارتین سلیگمن، پدر روانشناسی مثبت‌گرا، ۶۰ درصد از میزان شاد بودن ما به ژن‌ها و محیط زندگی‌مان بستگی دارد و ۴۰ درصد دست خودمان است. این پدر روانشناسی مثبت‌گرا، در یک سخنرانی تد (TED)، رضایت و شادی را این‌گونه تعریف کرد: “رضایت و شادی وقتی به دست می‌آید که بهترین تواناییهای خود را بشناسید و از آنها برای پیشرفت خودتان استفاده کنید.”

روانشناسان و محققان زیادی همانند سلیگمن، درباره‌ی «هنر شاد بودن» تحقیق کرده‌اند. جالب است بدانید، شادترین آدم‌های دنیا عادت‌هایی دارند که در اینجا به آنها اشاره می شود:

از تمام لحظات زندگی‌شان لذت می‌برند
توجه به زیبایی‌های زندگی که در اطرافمان هستند، شادی‌آور است. پس به سادگی از کنار گل‌ها نگذرید و آنها را بو کنید. شادترین آدم‌های روی کره زمین روی چیزهایی تمرکز می‌کنند که تحت کنترل‌شان است، مثلا شاد بودن در لحظه را در میابند، حتی اگر حالشان خوب نباشد.

ذهنیت رشد دارند
کسی که ذهنیت رشد را در خود بوجود آورده است، عاشق چالش است. شکست دلیلی بر بی‌عقلی یا بی‌ارزشی او نیست، بلکه انگیزه‌ای برای رشد توانایی‌هایش به حساب می‌آید. کسانی که ذهنیت رشد دارند، رابطه‌ی شادتری را تجربه می‌کنند، موفق‌تر هستند و در چالش‌ها نیز پشتکار بیشتری از خود نشان می‌دهند.

با آدم‌های شادی همانند خودشان ارتباط دارند
باید این حقیقت را بپذیریم، شخصیت کسانی که با آنها ارتباط داریم روی افکار، احساسات و مسیر زندگی ما تاثیر می‌گذارد. پس اگر می‌خواهید زندگی شادتری داشته باشید، آدم‌های منفی را از زندگی‌تان کنار بگذارید و با افراد شاد همانند خودتان معاشرت کنید.

رویاپردازی می‌کنند
اگر برای آینده رویایی نداشته باشید، در گذشته باقی خواهید ماند. هر رویایی در سرتان باشد، سفر به دور دنیا، راه‌اندازی کسب‌و‌کاری پرسود، یادگیری زبانی جدید، هنگام سختی‌ها و مشکلات باعث می‌شود خوش‌بین باقی بمانید.

بسیار صبور هستند
شادترین آدم‌های دنیا به این باور رسیده‌اند که صبر نتیجه‌ی شیرینی دارد و تا رسیدن به اهدافشان، دست از تلاش برنمی‌دارند، تفاوتی ندارد این هدف، ارتقاء شغلی باشد یا ازدواج یا یادگیری مهارتی جدید.

ساعاتی از روز را به خودشان اختصاص می‌دهند
اینکه به هر چیزی و هر کسی «بله» بگوییم، از دست‌یابی به اهدافمان باز خواهیم ماند. کمک کردن به دیگران ارزشمند است، اما اگر باعث بی‌توجهی به استراحت و پیشرفت خودتان شود، در طی زمان از دست می‌روید و دیگر چیزی برای عرضه به دیگران نخواهید داشت.

آنها برای کسب تجربه نیز هزینه می‌کنند
شادترین آدم‌های دنیا تمایل دارند به جای خریدن جدیدترین مدل تلویزیون که نیاز زیادی به آن ندارند، چمدان‌شان را بردارند و به جاهای ناشناخته سفر کنند و تجربیات ارزشمند به دست آورند.

بیشتر از اینکه بگیرند، می‌بخشند
شادترین آدم‌های دنیا همواره به دنبال کمک به دیگران هستند. شاید از نظر شما عجیب باشد، اما آنها به این باور رسیده‌اند که برای شاد کردن خودشان لازم است به دیگران کمک کنند.

آنها از سختی‌ها هراسی ندارند
شادترین آدم‌های دنیا می‌دانند چطور بعد از هر شکست، دوباره از جا بلند شوند و تلاش کنند. انعطاف‌پذیری در برابر سختی‌ها و چالش‌های زندگی از افراد شاد محافظت می‌کند که رویارویی با آنها اجتناب ناپذیر است.

هرگز دست از یادگیری نمی‌کشند
استیون هاکینگ تا آخرین روزهای عمر خود، دست از تلاش نکشید. او میگوید: بزرگترین دشمن دانایی، نادانی نیست، بلکه توهم دانا بودن است.
شادترین آدم‌های دنیا، همانند استیون هاکینگ، یک خصوصیت مشترک دارند، آنها تمام عمرشان در حال یادگیری هستند. هر روز کتاب‌های جدید می‌خوانند، با فرهنگ‌های جدید آشنا می‌شوند و زبان‌های جدید یاد می‌گیرند. برای افراد شاد، عادت به یادگیری یک فرآیند دائمی است، زیرا بدون آن زندگی مفهومی ندارد.

منبع: lifehack

دکمه بازگشت به بالا