BIOLOGICAL/IMMUNOSUPPRESSANT MEDICINESVACCINES

PNEUMOCOCCAL POLYVALENT VACCINE

واکسن چند بنیانی پنومو

PNEUMOCOCCAL POLYVALENT VACCINE

موارد مصرف:

این فراورده برای ایجاد ایمنی فعال علیه پنومونی و باکتریمی و سایر عفونت ‌های پنوموکوکی ناشی از انواع مختلف Streptococcus pneumonia موجود در واکسن مصرف می ‌شود.

موارد منع مصرف:

در کودکان کمتر از ۲ سال، سابقه قبلی واکسیناسیون با هر نوع واکسن پلی‌والان پنوموککی، بیماران تحت درمان با دارو‌های کاهنده دستگاه ایمنی، عفونت ‌های حاد ریوی و سایر عفونت‌ های فعال نباید مصرف شود.

هشدارها
۱- در بیماران با ضعف پاسخ  های ایمنی این واکسن ممکن است قادر به ایجاد مصونیت نباشد. همچنین واکسن پنوموکوک در بیماران فاقد طحال و یا مبتلا به بدکاری طحال ناشی از کم‎ خونی داسی شکل ممکن است اثر ایمن‎زایی کمتری داشته باشد.
۲- به دلیل عدم ایجاد مصونیت مطلوب، برای استفاده در کودکان با سن کمتر از ۲ سال توصیه نمی شود.
۳- تجویز واکسن پنوموکوک باید در موارد ذیل دو هفته قبل از اقدام درمانی مورد نظر صورت گیرد: عمل جراحی برداشت طحال، شیمی درمانی سرطان، استفاده از دارو‌های کاهنده دستگاه ایمنی و پیوند مغز استخوان، در خلال مدت شیمی درمانی سرطان و پرتودرمانی باید از انجام واکسیناسیون خودداری کرد. همچنین افراد مبتلا به عفونت HIV (با یا بدون علائم بالینی) باید در اسرع وقت بعد از تایید تشخیص، واکسینه شوند.
۴- تزریق داخل پوستی واکسن ممکن است عوارض موضعی شدیدی را باعث شود.

عوارض جانبی: واکنش ‌های سیستمیک شامل تب‌ پایین و به ندرت تب حاد،‌ سردرد، درد عضلانی، سندرم Guillain-Barre، واکنش ‌های آنافیلاکسی، جوش ‌های پوستی،‌ درد و التهاب مفاصل و تهوع و استفراغ می ‌باشد. واکنش ‌های موضعی شامل درد، قرمزی و تورم درناحیه تزریق معمولاً ۳-۲ روز بعد از واکسیناسیون است.

نکات قابل توصیه
۱- به  دلیل سطح بالای پادتن پنوموکوکی و احتمال افزایش واکنش نسبت به واکسن، از تزریق واکسن به بیماران مبتلا به عفونت‌ های پنوموکوکــــی و افراد دارای ســــابقه پنومونی پنوموکوکی اجتناب شود.
۲- از آن  جا که واکنش ‌های آرتوس و سیستمیک با تزریق نوبت دوم این واکسن مشاهده شده است و نیز نوبت یادآوری باعث افزایش سطح پادتن ها می گردد، از واکسیناسیون مجدد و تزریق نوبت یادآوری باید خودداری کرد.
۳- در افرادی که تحت درمان پیشگیری از عفونت پنوموکوکی می باشند، درمان پروفیلاکسی با آنتی ‎بیوتیک بعد از واکسیناسیون نباید قطع شود.
۴- مصرف همزمان واکسن آنفولانزا با این واکسن، بدون افزایش عوارض جانبی، پاسخ ایمنی مطلوبی را ایجاد می‌ کند.
۵- در صــــورت نیاز به برداشت طحــــال و شیمی درمانی یا سایر موارد کاهش سطح ایمنی حداقل ۲ هفته قبل از انجام روش درمانی این واکسن باید تزریق شود. در صورت جراحی اورژانس، واکسن باید بلافاصله بعد از عمل تزریق شود.
۶- برای افراد واکسینه شده که به طور مداوم در معرض خطر ابتلای به بیماری‎ های پنوموکوکی هستند (بیماران بدون طحال، سندرم نفروتیک و بیماران بالاتر از ۶۵سال) بعد از ۵ سال باید واکسیناسیون مجدد انجام شود.

مقدار مصرف: این فراورده باید از راه زیرجلدی یا داخل عضلانی (ترجیحاً در عضله دلتوئید یا ران) تزریق شود و از تزریق داخل وریدی و داخل پوستی آن باید خودداری کرد. مقدار لازم برای مصونیت، تزریق ۰/۵میلی لیتر از واکسن می ‌باشد.

اشکال دارویی

Injection

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا