ANTISNAKE VENUM SERUM
موارد مصرف:
این فراورده درمان اختصاصی برای نیش مارهای سمی است.
هشدارها
۱- هنگام تجویز، اکسیژن و وسایل احیا باید در دسترس باشد.
۲- شوک متعاقب مسمومیت را باید مانند شوک هیپوولمیک با تجویز فراورده های خونی یا جانشین پلاسما درمان نمود.
۳- به دلیل حجم نسبتاً کم مایعات بدن کودکان مقدار مورد نیاز پادزهر نباید با محاسبه وزن کودک تعیین شود.
۴- برای تشخیص حساسیت فرد مسموم نسبت به سرم اسب، قبل از استفاده از سرم باید آزمون حساسیت را انجام داد. در صورت بروز واکنشهای سیستمیک، استفاده از سرم باید قطع و درمان مناسب شروع شود.
عوارض جانبی: بیماری سرم و واکنشهای حساسیتی و واکنشهای تأخیری (جوش های پوستی، تب، درد مفاصل، خیز) از عوارض جانبی این فرآورده میباشند.
نکات قابل توصیه
۱- تعیین رقت، نوع الکترولیت و سرعت انفوزیون به سن بیمار، وزن و وضعیت قلبی او، شدت مسمومیت، میزان کل تخمین زده شده مایعات تزریقی مورد نیاز و فاصله بین گزش بیمار و شروع درمان بستگی دارد.
۲- تزریق داخل وریدی (خیلی آهسته) ارجح است. تزریق داخل عضلانی باید در عضلات حجیم و ترجیحاً در عضله سرینی انجام شود.
مقدار مصرف: ابتدا ۱۰-۵ میلی لیتر را طی ۵-۳ دقیقه تزریق نمود. در صورت عدم بروز واکنشهای سیستمیک فوری، انفوزیون را میتوان با حداکثر سرعت مناسب برای تجویز مایعات به صورت وریدی ادامه داد. در درمان مسمومیت جزئی (تورم موضعی و تغییرات موضعی دیگر و عدم وجود تظاهرات موضعی یا عمومی و نتایج طبیعی آزمونهای آزمایشگاهی) ۴۰-۲۰میلی لیتــــر (۴-۲ ویــــال) و در درمــــان مسمومیت متوسط (گسترش تورم به خارج ناحیه گزش، یک یا چند تظاهر سیستمیک و نتایج غیرطبیعی آزمونهای آزمایشگاهی، کاهش هماتوکریت و پلاکتها) ۹۰-۵۰میلی لیتر (۹-۵ ویال) تزریق می شود. مسمومیت حاد (واکنشهای مشخص موضعی و تظاهرات شدید سیستمیک و تغییرات مشخص در یافتههای آزمایشگاهی) با ۱۵۰-۱۰۰میلی لیتر (۱۵-۱۰ ویال) کنترل می شود. ممکن است تزریق بعدی ۱۰۰-۵۰ میلی لیتر (۱۰-۵ ویال) داخل وریدی نیز نیاز باشد.
اشکال دارویی
Injection