BIOLOGICAL/IMMUNOSUPPRESSANT MEDICINESVACCINES

(RABIES VACCINE (VERO

واکسن هاری

(RABIES VACCINE (VERO

موارد مصرف:

واکسن ‌هاری برای ایجاد ایمنی فعال علیه بیماری‎هاری مصرف می ‌شوند.

هشدارها
۱- در مورد بیماران مبتلا به بیماری حاد، واکسیناسیون قبل از تماس، باید تا بهبودی کامل بیمار به تأخیر افتد.
۲- از تزریق واکسن به بیماران مبتلا به ‌هاری باید خودداری کرد.

عوارض جانبی: درد موقت، قرمزی و تورم در ناحیه تزریق سردرد، سرگیجه، تهوع، تب ملایم، لنفادنوپاتی، درد عضلانی، سردرد، ناخوشی و خستگی از عوارض جانبی عمده این واکسن هستند.

تداخل ‎های دارویی: در صورت استفاده از داروهای کاهنده دستگاه ایمنی همزمان با این واکسن در پیشگیری بعد از تماس، ‌سطوح پادتن های ضد‌هاری باید حتماً اندازه‎گیری شود. مصرف بلند مدت کلروکین و سایر دارو‌های مشابه ضد مالاریا باعث کاهش پاسخ ایمنی نسبت به واکسن می ‌شوند.

نکات قابل توصیه
۱- این واکسن فقط باید از راه داخل عضلانی (برای بزرگسالان در عضله دلتوئید و برای کودکان در عضله ران) تزریق شود. اگر در عضله سرینی تزریق شود، احتمال عدم موفقیت وجود دارد.
۲- واکسیناسیون قبل از تماس برای افراد دارای نقص دستگاه ایمنی توصیه نمی شود.

مقدار مصرف: برای پیشگیری قبل از تماس در بزرگسالان و کودکان واکسن باید در روز ۰، ۷، ۲۸ و بعد از آن بر اساس میزان پادتن هر ۵-۲ سال داخل عضلانی تزریق شود. برای نوبت یادآوری نیز هر ۳ سال یک  بار باید واکسن را تزریق کرد. برای پیشگیری بعد از تماس هرچه سریع تر بعد از تماس، ایمنوگلوبولین ضد‌هاری (IU/kg ۲۰ انسانی یا IU/ kg ۴۰ اسبی) (نیمی از مقدار مورد نیاز را باید در محل گزش نشت داد و باقیمانده باید در عضله سرینی تزریق کرد) باید تجویز شود. قبل از تزریق ایمنوگلوبولین اسبی باید آزمون جلدی انجام شود.
در صورتی که فرد قبلاً واکسینه شده، اگر یک سال از آخرین تزریق واکسن نمی‎ گذرد یک تزریق یادآوری در روز  ۰ باید انجام شود. اگر بیش از یک سال از آخرین تزریق واکسن می گذرد، سه نوبت در روز‌های ۰، ۳ و ۷ تزریق شود و نیازی به تزریق ایمنوگلوبولین ضد‌هاری نیست. در صورتی که فرد قبلاً واکسینه نشده، بعد از تماس در روز‌های ۰، ۳، ۷، ۱۴، ۲۸ واکسن را باید داخل عضلانی تزریق کرد. نوبت تزریق در روز ۹۰ اختیاری می ‌باشد. واکسیناسیون باید هر چه سریع تر بعد از تماس انجام شود و در صورت اثبات عدم وجود خطر می‌ توان واکسیناسیون را قطع نمود. برای موارد خطر مداوم ابتلا، بر اساس میزان پادتن هر ۳ سال یک بار باید واکسن تزریق شود.

اشکال دارویی

Injection

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا