بیماری های قلبی عروقی

در مورد تب روماتیسمی فرزندم چه می دانم؟

در مورد تب روماتیسمی فرزندم چه می دانم؟

در هر فردی امکان ابتلا به تب روماتیسمی وجود دارد اما افراد بین ۵ تا ۱۵ سال در معرض بیشترین خطر می باشند.

 

تب روماتیسمی چیست و چه عاملی سبب بروز آن می شود؟

تب روماتیسمی یک واکنش التهابی می باشد که پس از عفونت استرپتوکوکی گلو (گلودرد چرکی) رخ می دهد. اکثر گلودردهای چرکی منجر به تب روماتیسمی نمی شوند. فاصله زمانی ما بین ایجاد گلودرد چرکی و تب رماتیسمی حدود ۲ تا ۴ هفته می باشد. تب روماتیسمی مسری نمی باشد. گرچه عفونت استرپتوکوکی که قبل از آن رخ می دهد، مسری می باشد. در صورتیکه گلودردچرکی به موقع و به طور مناسب درمان شود، تب روماتیسمی به طور کامل قابل پیشگیری می باشد.

علایم شایع تب روماتیسمی کدامند؟

  • بروز ناگهانی گلودردچرکی به ویژه همراه با بلع دردناک.
  • تب.
  • غده حساس و متورم در زیر زاویه فک.

ممکن است در برخی از بچه ها علایم خفیف باشند. اگرفرزند شما دچار گلودرد چرکی شد، تا زمانیکه وی را به نزد پزشک ببرید، شما هرگز به طور قطعی نمی توانید بگویید که عامل گلودردچرکی استرپتوکوک است.

 

تب روماتیسمی بدن را چگونه تحت تاثیر قرار می دهد؟

ممکن است تب روماتیسمی اجزا مختلفی از بدن را تحت تاثیر قرار دهد. در نتیجه ممکن است منجر به تورم و دردناکی مفاصل، راش ( ضایعات) پوستی به ویژه بر روی قفسه سینه یا شکم ، حرکات غیرطبیعی و یا تورم پوست شود. همچنین ممکن است تب روماتیسمی قلب را تحت تاثیر قرار داده و سبب التهاب یا آسیب دریچه های قلبی شود.

 

آیا تب روماتیسمی همواره قلب را تحت تاثیر قرار می دهد؟

خیر. ممکن است آسیب قلبی تب روماتیسمی از بین رفته یا به طور دایمی باقی بماند. زمانیکه تب روماتیسمی سبب آسیب دایمی قلب می شود، این حالت بیماری قلبی روماتیسمی نامیده می شود.

 

آیا درمانی برای تب روماتیسمی وجود دارد؟

هیچ گونه داروی معجزه آسایی برای درمان تب روماتیسمی وجود ندارد. اغلب حمله تب روماتیسمی در عرض چند هفته تا چند ماه فروکش می کند، اما آسیب قلبی ممکن است مادام العمر باشد. به همین دلیل پیشگیری از آن اهمیت دارد.

 

اگر فرزند من دچار تب روماتیسمی شد،آیا من باید فعالیت های وی را محدود کنم؟

در بیشتر بچه ها پس از مرحله حاد تب روماتیسمی محدود کردن فعالیت ضروری نمی باشد. اما از آن جا که ممکن است پاسخ این سوال در هر بچه ای متفاوت باشد بهتر است  با پزشک خود مشورت کنید.

 

آیا ممکن است فردی بیش از یک بار دچار تب روماتیسمی شود؟

بله. فرزند شما نسبت به سایر افراد در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به یک حمله دیگر تب روماتیسمی قرار دارد. مصرف منظم یک آنتی بیوتیک (اغلب پنی سیلین) برای چندین سال از عود پیشگیری می کند. آنتی بیوتیک از بروز گلودرد استرپتوکوکی جلوگیری کرده و از ابتلا مجدد فرد به تب روماتیسمی پیشگیری می کند.

 

اگر فرزند من دچار بیماری قلبی روماتیسمی باشد، چگونه می توانم از وی در مقابل سایر مشکلات حفاظت کنم؟

افراد دچار بیماری قلبی روماتیسمی در معرض خطر ایجاد عفونت یا آسیب دریچه های قلبی قرار دارند. این عفونت “اندوکاردیت باکتریایی” یا “اندوکاردیت عفونی” نامیده می شود. شما از طریق پاکیزه نگه داشتن دندان ها و پرکردن حفره های دندانهایتان می توانید از این حالت جلوگیری کنید. در گذشته انجمن قلب آمریکا توصیه می کرد که افراد مبتلا به بیماری روماتیسمی قلب قبل از برخی از اعمال دندانپزشکی یا جراحی یک دوز آنتی بیوتیک را دریافت نمایند. با این حال این انجمن دیگر این درمان پیشگیرانه را در افراد مبتلا به بیماری روماتیسمی قلب توصیه نمی کند مگر آنکه این افراد دارای دریچه مصنوعی قلب بوده یا سابقه ای از یک حمله اندوکاردیت در گذشته را داشته باشند. در این مورد با پزشکتان مشورت نمایید.

 

من چگونه می توانم بیشتر یاد بگیرم؟

با پزشک، پرستار یا مشاور سلامتی خود مشورت کنید. اگر مبتلا به بیماری قلبی می باشید یا قبلا دچار سکته مغزی شده اید، ممکن است اعضای خانواده شما در معرض خطر باشند. ایجاد تغییرات در شیوه زندگی آنها جهت کاهش میزان خطر مهم است.

شما می توانید از کتابچه ها و بروشورهای علمی جهت انتخاب زندگی سالم تر و کاهش میزان خطر، کنترل بیماری و مراقبت از افراد مورد علاقه تان استفاده کنید. دانایی توانایی است بنابراین بیشتر بیاموزید و بیشتر زندگی کنید.

 

آیا پرسش یا توضیحی از پزشک خود دارید؟

دقایقی را برای یادداشت سوالات خود در ملاقات بعدی خود با پزشکتان اختصاص دهید. برای مثال:

من چه کاری می توانم جهت حفاظت فرزندم در مقابل تب روماتیسمی انجام دهم؟

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا