BUPROPION
موارد مصرف:
بوپروپیون در درمان افسردگی و کمک به ترک سیگار مصرف می شود.
موارد منع مصرف:
در بیماران مبتلا به بی اشتهایی، بولیمیا یا اختلالات تشنجی نباید مصرف شود.
هشدار ها: در صورت وجود تومور CNS، ضربه به سر، نقص نورولوژیک، سابقه حملات تشنجی، بیماری قلبی، نارسایی کبد و کلیه با احتیاط فراوان مصرف شود.
عوارض جانبی: لرزش، اضطراب، سردرد شدید، بثورات جلدی، کهیر، خارش، وزوز گوش، درد شکم، بی اشتهایی، یبوست، سرگیجه، خشکی دهان، افزایش تعریق، بی خوابی، درد عضلانی، تهوع و استفراغ، فارنژیت و کاهش وزن با مصرف این دارو گزارش شده است.
تداخل های دارویی: مصرف همزمان این دارو با دارو های مهارکننده آنزیم مونوآمین اکسیداز، مانند فورازولیدون و پروکاربازین، ممکن احتمال بروز مسمومیت با بوپروپیون را افزایش دهد. مصرف همزمان دارو های کاهنده آستانه حملات تشنجی با این دارو ممکن است خطر بروز حملات تشنجی را افزایش دهد.
نکات قابل توصیه
۱- قرص های معمولی با فاصله حداقل ۴ ساعت و قرص های پیوسته رهش با فاصله حداقل ۸ ساعت مصرف شوند.
۲- در صورت مصرف یک داروی مهارکننده آنزیم مونوآمین اکسیداز، مصرف بوپروپیون باید ۱۴ روز بعد آغاز شود.
۳- برای دستیابی به اثر ضدافسردگی دارو ممکن است تا چند هفته زمان لازم باشد، بنابر این بیمار نباید داروی خود را قطع کند. در صورت برطرف شدن علائم بیماری نیز نباید مصرف دارو را قطع نمود.
۴- دلیل احتمال بروز سرگیجه، خواب آلودگی و منگی، از رانندگی یا کار با ماشین آلاتی که نیاز به هوشیاری دارند، باید خودداری شود.
مقدار مصرف
بزرگسالان: به عنوان ضدافسردگی، ابتدا ۱۵۰میلیگرم یک بار در روز هنگام صبح برای سه روز و سپس در صورت تحمل بیمار ۱۵۰ میلیگرم دو بار در روز مصرف می شود. در صورت عدم بهبودی پس از ۷ هفته، مقدار مصرف را می توان تا ۲۰۰ میلیگرم دو بار در روز افزایش داد. برای کمک به توقف مصرف سیگار، مصرف دارو از ۲-۱هفته قبل از اقدام به قطع مصرف سیگار شروع می شود. ابتدا ۱۵۰ میلیگرم یک بار در روز برای شش روز و سپس ۱۵۰ میلیگرم دو بار در روز از قرص های پیوسته رهش برای ۹-۷ هفته مصرف می شود.
اشکال دارویی
Tablet: 75mg, 100mg
Tablet (Sustained Release): 150mg