کوروناویروس جدید
موضوعات داغ

کرونا، ویروسی متفاوت است؛ از یک بیماری بی علامت تا بستری در بیمارستان

در مصاحبه با دکتر فاوچی رئیس انستیتوی ملی آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا: کرونا، ویروسی متفاوت است؛ از یک بیماری بی علامت تا بستری در بیمارستان

چند روز قبل مصاحبه ای با دکتر آنتونی فاوچی (رئیس انستیتوی ملی آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا) انجام شد.
شخصا احترام خاصی برای دکتر فاوچی قائل هستم. مردی با تفکر آکادمیک که بسیار روان و ساده صحبت می کند و در مورد کرونا ویروس بیان می کند هنوز دانش ما در مورد آن ناقص است و هیچ چیز قطعیت ندارد ولی همیشه امیدوار صحبت می کند. موارد قابل توجه در این مصاحبه به طور خلاصه در زیر آمده است.

۱- دکتر فاوچی از ویروس SARS-Cov2 با عنوان، ویروس منحصر به فرد (Unique) یاد کرد. اشاره کرد در طی ۴۰ سال گذشته که با ویروسهایی مثلHIV ، ZIKA، Ebola و حتی سایر پاتوژنها سرو کار داشته، این ویروس بسیار متفاوت است، ۲۰ تا ۴۰ درصد افراد به خصوص افراد جوان بدون علامت هستند و طیف بیماری و علائم و شدت آن در افراد مختلف بسیار متفاوت است. از یک بیماری بی علامت تا بستری در بیمارستان، ICU و نیاز به تهویه مکانیکی و حتی مرگ در این بیماری دیده می شود.

۲-افراد جوان کرونا ویروس را جدی نگرفتند و این باعث شده است نسبت به اوایل پاندمی میانگین سنی مبتلایان ۱۵ سال جوانتر شود . افراد جوان باید بدانند بخش مهمی از این پاندمی هستند و در کنترل آن و برگشتن به شرایط عادی نقش مهمی دارند.

۳- با توجه به بررسی های صورت گرفته حتی در افراد بی علامت که عمدتا جوان هم هستند، درگیری و آسیب بافت ریه دیده می شود. در مورد اینکه عوارض طولانی مدت بیماری چیست هنوز اطلاعات نداریم. بنابراین باید هوشیار باشیم. در بسیاری از افراد، بعد از بهبود، علائم postviral دیده می شود که به طور شایعی آنسفالومیلیت و سندرم خستگی مزمن دیده می شود

۴- لوازم حفاظت شخصی (PPE) برای کادر درمان بسیار مهم است. مانند بسیاری از کشورها، کمبود آن در آمریکا نیز اتفاق افتاده است.

۵- در سیر بیماری کووید ۱۹ با فعال شدن شدید سیستم التهابی بدن روبرو هستیم. در مواردی فرد با حال عمومی خوب به بیمارستان مراجعه می کند اما به سرعت وضعیت بیمار وخیم شده و نیاز به تهویه مکانیکی پیدا می کند.

۶- به عنوان فردی که مستقیما در جریان تحقیقات بسیاری از واکسنها می باشد، معتقد است تا کنون نتایج رضایت بخش بوده به خصوص اینکه توانسته اند ساخت آنتی بادی خنثی کننده ویروس در بدن فرد دریافت کننده را تحریک کنند و برخی مانند واکسن Moderna در جولای برای آغاز فاز سوم آماده می شوند ، معتقد است باید به هرحال منتظر هر اتفاق غیرقابل پیش بینی در این میان بود.اما امیدوار است تا پایان سال ۲۰۲۰ یا ابتدای سال ۲۰۲۱ ، واکسن موثر تولید شود.

۷- در خصوص موتاسیون (جهش) ویروس، کلیه ویروسهای RNA دار دچار جهش می شوند ، ولی تمام این جهش ها قابل اهمیت نیستند. آنچه اخیرا در مورد جهش ویروس مطرح شده است؛ آنقدر دارای اهمیت نیست که باعث نگرانی ما شود. جهش در بخشی که آنتی بادی خنثی کننده به ویروس متصل می شود اتفاق نیفتاده است.

۸- در شرایطی که درمان موثر و واکسن برای کووید ۱۹ وجود ندارد، استفاده از ماسک در کنار شستشوی دستها و رعایت فاصله اجتماعی به شدت تاکید می گردد.

۹- چند کلینیکال ترایال (کارآزمایی بالینی) در خصوص تاثیر آنتی بادی مونوکلونال برای پیشگیری از پیشرفت بیماری در افرادی که در معرض ویروس قرار می گیرند در دست انجام است. در حال حاضر برخی درمانها برای افراد در شرایط شدید و بستری در ICU استفاده می شود ولی برای بیماران با بیماری خفیف درمانی نداریم تا از پیشروی آن که در برخی موارد به سرعت رخ می دهد استفاده کنیم. از این جهت مهم است چون هنوز به واکسن دست نیافته ایم.

۱۰- عرضه رپید تست (تست تشخیص سریع) که زمان انتظار را از چیزی حدود پنج روز در حد ساعت کاهش دهد، دست آوردی بود که دکتر فاوچی به آن اشاره کرد.

۱۱- دکتر فاوچی ضمن تشکر از کادر درمان، به آنها اطمینان داد تمام تلاشها در جهت پایان دادن به این پاندمی است و قطعا به آن دست خواهیم یافت.

نکته جالب در این مصاحبه اشاره به سیاستهای اشتباه برخی دولت مردان، فضای ضد علم و مقاومت افراد در رعایت نکات مهم در پیشگیری به خصوص استفاده از ماسک بود، که بر روند کنترل پاندمی اثرگذار بوده است.

تدوین: دکتر زهرا فرزاد

مصاحبه کامل را اینجا بشنوید:
https://www.medscape.com/viewarticle/933619?src=soc_tw_200718_mscpedt_news_mdscp_matm&faf=1&s=09

دکمه بازگشت به بالا