زنگ تفکر

بچه ها را کارآفرین بار بیاریم نه کارمند

کارآفرین کیست؟

  • فرصت شناس
  • فرصت طلب
  • ریسک پذیر
  • هدفمند
  • سخت کوش
  • پرشور و سیری ناپذیر
  • مستقل و سرکش
  • کمال طلب و رویا پرداز
  • تیز و عاشق پول و شهرت

نوع تربیتی که ما برای فرزندامون استفاده می کنیم و نوع آموزش و سیستم آموزشی این خصلت ها رو تقویت میکنه یا سرکوب میکنه؟
نوع بازیهایی که برای بچه ها می خرید این خصلت ها رو تقویت میکنه یا از بین میبره؟

ما فرزندانمون رو عاشق کارمند شدن بار میاریم تا عاشق کارآفرین شدن. بله امروز کارآفرین شدن قابل آموزشه ولی ما توی کشورمون کارآفرینی رو توی فوق لیسانس مدیریت برای کسانی که حداقل ۲۲ سال سن دارن و دیگه امیدی به کارآفرین شدنشون نیست و اونهم فقط با تئوری های مدیریت کارآفرینی توضیح میدیم که البته نتایجش هم معلومه و داریم میبینیم.

فکر کردید چرا سازمانهای خصوصی بزرگ و عظیم نداریم؟ چرا شرکتهای بزرگ و تاثیر گذار نداریم؟ چرا بخش خصوصیمون اینقد کوچیک و ضعیفه؟ آیا همش به خاطر قوانین و مقررات و نظام حاکمیتیه و یا اینکه ما اساسا آدم های کار آفرین و عاشق کار و تولید نداریم؟ در نظام آموزشی و تربیتی خانواده های جوامع غربی از بچه ها صرفا نمیخوان که خلبان و دکتر و مهندس بشن. کارآفرین تربیت میکنن و آموزش میدن.

کسانی که در آینده صاحب شرکت یا  شرکتها باشن نه فقط مهندس و دکتر و کارمند دیگران. یاد میدن که برای گذران زندگی حتما لازم نیست کارمند باشی و می تونی خودت کارمند داشته باشی.

سیستم آموزشی ما به بچه ها میگه برید وکیل و مهندس و دکتر بشید، رسانه ها فوتبالیست شدن و هنرمند شدن رو تبلیغ میکنن، تو خونه همه دنبال اینیم که بچه هامون درس بخونن و تحصیل کرده بشن و… .

کجای این آموزش و تربیت به بچه ها یاد میده کارآفرین باشن؟
برای خودشون کسب و کار داشته باشن؟
شرکت تاسیس کنن و صاحب کار باشن؟
تجارت کنن و تاجر بشن؟
تقریبا هیچ جا.

کلا در حال آموزش به بچه هامون هستیم که توی زندگی اصلا ریسک نکنن و همیشه توی عافیت زندگی کنن. کارمند جاهای خوبی بشن و حقوق بگیر باشن. چکار کنیم که کارآفرین بار بیاریم بچه هامون رو!

  1. پول تو جیبی دادن به بچه ها عادتیه که ذاتا بچه ها رو غیر مستقل و حقوق بگیر بار میاره. بچه ها رو منتظر پرداخت منظم بار میاره. مواجب بگیر و این دقیقا مخالف روحیه کارآفرینیه. راه حل مناسب به نظر میرسه این باشه که پول تو جیبی بچه ها مشروط بشه به کمکی که به خونواده میکنن و ارزشی که برای خونواده ایجاد میکنن. یاد بگیرن که در صورت کمک به خونواده و انجام یک کار خلاقانه و خوب میتونن پول توجیبی های متغیر بگیرن. هم خلاقیت پرورش پیدا میکنه و هم حقوق بگیر و مواجب بگیر نمیشن.
  2. هر شب براشون قصه نخونید. ۴ شب شما قصه بخونید و ۳ شب بخواید اونا برای شما قصه بگن. کارآفرین باید بتونه سناریو ایجاد کنه و دیگران رو تحت تاثیر قرار بده.
  3. بچه ها رو تشویق کنید جلوی دوستاشون راجع به اسباب بازیهاشون و بازی هایی که بلدن سخنرانی کنن. بهشون یاد بدید که روی بقیه تاثیر بزارن و دوستاشون رو با خودشون همراه و هم نظر کنن.
  4. اگه جایی مثلا توی رستورانی میرید و خدمات نامناسبی میگیرید به بچه ها یاد بدید که خدمات نامناسب رو تشخیص بدن و بتونن انتقاد کنن.
  5. بعضی از ویژگی های کارآفرینی که باید در بچه ها تقویت بشن این ها هستند: نتیجه گرایی، استمرار، رهبری، درون نگری، همبسته بودن.
همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا