اخبار سلامت

انتقاد مقام آمریکایی از بریتانیایی‌ها: عجله در تصویب واکسن کرونا

دکتر آنتونی فاوچی، بلندپایه‌ترین مقام آمریکا در زمینه پیش‌گیری و مبارزه با بیماری‌های عفونی، از بریتانیا به دلیل تصویب فوری استفاده از واکسن کوید - ۱۹ انتقاد کرد. آقای فاوچی گفته که بریتانیا به اندازه ایالات متحده در زمینه پذیرش این واکسن سفت و سخت عمل نکرده است.

آقای فاوچی یکی از دانشمندانی است که در زمینه بیماری‌های عفونی و برنامه‌ریزی برای مهار آنها در جهان شناخته شده است و بسیاری از مسئولان کشورهای دیگر را آموزش هم داده است.

بریتانیا روز چهارشنبه اعلام کرد که واکسن تولید شده توسط شرکت فایزر را تایید کرده و از آن استفاده خواهد کرد. بریتانیا نخستین کشوری در جهان شده که استفاده از این واکسن را تایید کرده است.

در گفت‌وگویی با شبکه فاکس، آقای فاوچی گفت: «بریتانیا این کار را به دقت انجام نداده است.» او گفته که اگر کشورها با عجله و مصنوعی بخواهند واکسن‌ها را بررسی کنند مردم به استفاده از آن واکسن تمایلی نشان نمی‌دهند. بریتانیا اما می‌گوید که روند درستی را برای تصویب این واکسن طی کرده است.

دکتر جون رین، مدیر نظارت بر دارو در بریتانیا، روز چهارشنبه گفت: «پیش از آنکه از استانداردهای ایمنی، کیفیت و کارایی آن مطمئن شویم، هیچ واکسنی را تصویب نمی‌کنیم.»

در روز پنجشنبه هم یک مقام بهداشتی دیگر گفت که به نتیجه کار اطمینان دارند.
دکتر فاوچی گفته که به گمان او آمریکا هم به زودی می‌تواند این واکسن را تایید کند. او از روندی که اداره غذا و داروی آمریکا طی می‌کند دفاع کرده است. روندی که بسیاری از منتقدانش می‌گویند سرعت لازم را ندارد.

آمریکا در حال نزدیک شدن به مرز چهارده میلیون ابتلا به بیماری کوید – ۱۹ است. آمار مرگ بر اثر ابتلا به این بیماری هم در این کشور به ۲۷۳ هزار و ۵۹۰ نفر رسیده است.

دکتر فاوچی گفته که پزشکان و پژوهشگران همکارش در اداره غذا و داروی آمریکا کارشان را به درستی انجام می‌دهند: «ما واقعا با دقت، اطلاعات را بررسی می‌کنیم که به مردم آمریکا نشان دهیم استفاده از این واکسن هم برای سلامتشان خوب است و هم کارایی دارد.»

در گفت‌وگویی با شبکه سی‌بی‌اس، آقای فاوچی همین ادعا را تکرار کرده و به عنوان مثلا گفته که بریتانیایی‌ها در یک دوی ماراتن میان‌بر زده‌اند و فقط کیلومترهای آخر را دویده‌اند.

مقام‌های بهداشتی آمریکا در روز دهم دسامبر برای بررسی کیفیت این واکسن تشکیل جلسه می‌دهند. یک هفته بعد از آن هم جلسه دیگری دارند که در آن درباره واکسن شرکت «مدرنا» تصمیم‌گیری می‌شود.

تصویب واکسن کرونا شرکت فایزر در بریتانیا، مقام‌های آمریکایی را زیر فشار می‌گذارد که زودتر استفاده از آن را تصویب کنند.

اتحادیه اروپا هم در آخرین روزهای ماه دسامبر قرار است که درباره این واکسن کرونا تصمیم‌گیری کند.

دکمه بازگشت به بالا