کمیته اطلاع رسانی و آموزش همگانی کرونا در دانشگاه علوم پزشکی تهران
مقدمه:
بیماران مبتلا به ویروس کرونا با علایم بالینی خفیف، معمولا در منزل مراقبت دریافت میکنند. تصمیم برای دریافت مراقبت در منزل، توسط تیم درمان و بعد از ارزیابی وضعیت بالینی بیمار و ارزیابی ایمنی محیط مسکونی فعلی بیمار گرفته میشود.
شواهد موجود در زمینه پاسخ به سؤال:
در مراقبت از بیمار مبتلا به کرونا در منزل به نکات زیر توجه شود:
در مراقبت از بیمار مبتلا به کرونا در منزل به نکات زیر توجه شود:
- برای استراحت بیمار یک اتاق جداگانه با تهویه مناسب (وجود در یا پنجره به فضای باز) در نظربگیرید.
- راه رفتن بیمار در منزل یا استفاده از فضاهای مشترک (مانند آشپزخانه) را تا حد امکان محدود کنید.
- رعایت فاصله حداقل یک متری از بیمار برای همه اعضای خانواده ضروری است.
- از میان اعضای خانواده، فردی که از نظر سلامتی در وضعیت بهتری قرار دارد، مسؤولیت مراقبت از بیمار را برعهده بگیرد.
- بهتر است تعداد مراقبتکنندگان از بیمار محدود باشد.
- ملاقات بیمار را تا زمان رفع کامل همه علائم ممنوع کنید.
- مراقبتکننده، هنگام حضور در اتاق بیمار از دستکش یکبار مصرف و ماسک ساده به صورت صحیح (پوشاندن دهان و بینی) استفاده کند و بعد از پایان مراقبت، آن را در سطل درب دار بیندازد.
- بهداشت دست به صورت صحیح و کامل توسط همه اعضای خانواده رعایت شود.
- شستشوی صحیح دستها هنگام زدن و برداشتن ماسک، قبل و بعد از تهیه غذا، قبل و بعد از خوردن غذا، بعد از استفاده از توالت و داشتن تماس با بیمار یا وسایل بیمار ضروری است. میتوانید از ضدعفونیکننده های حاوی الکل استفاده کنید.
- دستها را با دستمال کاغذی یکبار مصرف خشک کنید. در صورت عدم دسترسی به این دستمال ها، از حولههای پارچهای استفاده کنید. در صورت خیس شدن حولههای پارچهای، از حولهی دیگری استفاده کنید.
- بیمار حتما از ماسک ساده استفاده کند. در صورتی که به دلیل تنگی نفس نمی تواند از ماسک استفاده کند، افراد خانواده باید هنگام ورود به اتاق بیمار، ماسک بزنند.
- بیمار هنگام سرفه و عطسه، با یک دستمال جلوی دهان و بینی خود را بگیرد. دستمال استفاده شده را بلافاصله در سطل زباله داخل اتاق انداخته و دستها را با آب و صابون به مدت حداقل ۲۰ ثانیه بشوید و یا در صورت عدم دسترسی و محدودیت بیمار از نظر جسمانی، از مایع پاککننده الکلی ( الکل حداقل ۶۰ درصد) استفاده نماید. از تماس دستهای شسته نشده با چشم، بینی و دهان خودداری شود.
- استفاده مشترک از وسایل بیمار تا حد امکان محدود شود.
- ظروف غذای بیمار به خوبی شسته شود.
- روزانه سطوح موردتماس بیمار، همچنین توالت و روشویی، ضدعفونی گردد.
- البسه، حوله و ملحفه بیمار روزانه شسته شود.
- یک سطل زباله درب دار در اتاق بیمار گذاشته شود و به عنوان زباله عفونی درنظر گرفته شود.
- برای دریافت خدمات کمکی (مانند تحویل غذا، خرید کالا یا دارو) میتوانید از سفارش تلفنی استفاده کنید.
- به علائم بالینی بیمار مانند تب، سرفه و تنگی نفس توجه کنید و در صورت بدتر شدن علائم و در شرایط اورژانسی با ۱۱۵ تماس بگیرید.
نتیجهگیری:
هنگام مراقبت از بیمار مبتلا یا مشکوک به ویروس کرونا در منزل، لازم است اصولی از سوی بیمار و خانواده رعایت شود و همچنین لازم است ارتباط مداوم بین بیمار و تیم درمان برای پایش وضعیت خود و اعضای خانواده تا زمان رفع کامل علائم حفظ شود.
هنگام مراقبت از بیمار مبتلا یا مشکوک به ویروس کرونا در منزل، لازم است اصولی از سوی بیمار و خانواده رعایت شود و همچنین لازم است ارتباط مداوم بین بیمار و تیم درمان برای پایش وضعیت خود و اعضای خانواده تا زمان رفع کامل علائم حفظ شود.
منابع:
- What to Do If You Are Sick With Coronavirus Disease 2019 (COVID-19), available at: https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/about/steps-when-sick.html
- Home care for patients with suspected novel coronavirus (COVID-19) infection presenting with mild symptoms, and management of their contacts, available at: https://www.who.int/publications-detail/home-care-for-patients-with-suspected-novel-coronavirus-(ncov)-infection-presenting-with-mild-symptoms-and-management-of-contacts
- Interim Guidance for Implementing Home Care of People Not Requiring Hospitalization for 2019 Novel Coronavirus (2019-nCoV), available at: https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/downloads/guidance-home-care.pdf