غربالگری کمبود ویتامین D، در افراد مقیم خانه سالمندان، زنان غیر باردار و بزرگسالان بدون علامت.(غربالگری)
درجه بندی: I
توصیه های اختصاصی:
USPSTF به این نتیجه رسیده است که شواهد موجود، برای ارزیابی تعادل میان فواید و مضرات غربالگری کمبود ویتامین D در بزرگسالان بدون علامت، کافی نیست.
زمان و تناوب انجام غربالگری:
در حال حاضر در این رابطه اطلاعاتی در دست نیست.
عوامل خطر:
اگرچه شواهد کافی برای حمایت از غربالگری کمبود ویتامین D وجود ندارد؛ بر اساس برخی یافته ها عواملی وجود دارد که ممکن است خطر کمبود ویتامین D را افزایش دهد. افراد با دریافت و جذب ویتامین D پایین و عدم تماس یا تماس کم با نور خورشید(برای مثال به علت فصل زمستان، عرض جغرافیایی بالا و اجتناب فیزیکی از نور خورشید و برای افراد مسلمان، حجاب) احتمالا در معرض خطر بالاتری برای کمبود ویتامین D قرار دارند. چاقی و پوست تیره تر نیز ممکن است با سطح سرمی پایین ۲۵ هیدروکسی ویتامین D(25-(OH)D) تام مرتبط باشد اما کاملا مشخص نیست که آیا این عوامل نشان دهنده ی کمبود ویتامین D است و یا افزایش دهنده ی خطر پیامد های بالینی منفی آن. چاقی ممکن است موجب ذخیره ی بیشتر ویتامین D در بافت چربی شود؛ با این وجود این ویتامین D همچنان از نظر زیستی در دسترس است(بدن می تواند از آن استفاده کند.). تیره تر بودن پوست توانایی پوست برای تولید ویتامین D هنگام تماس با پرتوی UVB را کاهش می دهد. میزان شیوع سطح سرمی پایین ۲۵ هیدروکسی ویتامین D در آمریکایی های آفریقایی تبار ۲ تا ۹ برابر و در اسپانیایی ها ۲ تا ۳ برابر نسبت به افراد سفید پوست بیشتر است؛ با این حال خطر شکستگی در آمریکایی های آفریقایی تبار نصف افراد سفید پوست است. عوامل دیگری مانند ترکیب بدن و تعادل کلسیم در بدن، برای توضیح دادن این تناقض پیشنهاد شده اند. یک مطالعه ی اخیر نشان داده است که حتی اگر سطح سرمی ۲۵ هیدروکسی ویتامین D در آمریکایی های آفریقایی تبار پایین باشد، ممکن است غلظت ۲۵ هیدروکسی ویتامین D در دسترس از نظر زیستی پایین نباشد. برخی از شواهد نشان می دهند که سن بالا و جنس مونث نیز ممکن است با افزایش خطر کمبود ویتامین D مرتبط باشد؛ البته تمام این یافته ها سازگار و همسو نیستند.
Specific Recommendation: Vitamin D Deficiency: Screening — Community-dwelling, Nonpregnant, Asymptomatic Adults
Grade: I
Specific Recommendations:
The USPSTF concludes that the current evidence is insufficient to assess the balance of benefits and harms of screening for vitamin D deficiency in asymptomatic adults.